Languedoc - Roussillon

Ervaar het échte zuiden

Languedoc-Roussillon is een zeer populaire bestemming!
Het gebied Languedoc-Roussillon is zeer veelzijdig. Het subtropische klimaat, de prachtige zandstranden, wijngaarden en bergen tot een hoogte van bijna 3000 m maken van deze uitgestrekte regio een gebied met grote variëteit. U vindt er veel mogelijkheden om te wandelen en te fietsen in een heel rijke historie!
De Languedoc is te verdelen in de Haut-Languedoc en de Bas-Languedoc. De Haut-Languedoc ligt in het oosten en aan de Middellandse Zee en is verdeeld over 5 departementen. De kust de van Languedoc-Roussillon strekt zich over 240 km uit langs de Middellandse Zee, van de Côte Vermeille in het westen tot de Camargue in het oosten. In 1681 werd het 240 km lange Canal du Midi opengesteld. Het kanaal (vóór 1789 ook Canal Royal en Languedoc en Canal des Deux-Mers) loopt door de Languedoc, van Sète naar Toulouse en van de Middellandse Zee naar de Atlantische Oceaan. Het kanaal telt 126 bruggen, 64 sluizen, 55 aquaducten en 7 kanaalbruggen. Het kanaal werd in 1996 opgenomen in de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Tegenwoordig wordt het kanaal alleen nog gebruikt door pleziervaartuigen.

Languedoc - Peyriac-de-Mer

L’ECRIN DU DOUL

Aan de oevers van lagune du Bages wordt dit kleinschalige domein bestaande uit twee appartementen en dertien woningen met privé tuinen gerealiseerd. Een gemeenschappelijk zwembad behoort tot de faciliteiten.