NL t. +31 628 839 486 /
BE t. +32 497 852 571
info@pied-a-terre.info
aanmelden nieuwsbrief
Like ons op Facebook!

Ruim 300 km aan leuke pistes

Val Cenis Vanoise

Skiën in rankrijk en Italië

VAL CENIS VANOISE

Het Vanoise gebied heeft een lange historie. 218 jaar v. Chr. trok Hannibal hier al met zijn olifanten doorheen en later heeft Napoleon hier een weg laten aanleggen naar Italië (Susa) welke nog steeds in gebruik is. Door de eeuwen heen is Val Cenis- Vanoise, gelegen in de Savoie, niet veel veranderd maar daar is het afgelopen decennium verandering in gekomen en nu is het een dynamisch gebied volop in ontwikkeling zonder zijn roots te verloochenen.

Tot voor enkele jaren had elk dorp zijn eigen gebied maar met de ski-verbinding tussen Val Cenis en Termignon is een gebied ontstaan met 125 km aan skipistes. Vruchtbare samenwerking tussen Val Cenis- Vanoise, Aussois, Val Fréjus en La Norma onderling heeft verder geleid tot een nieuw skigebied wat wordt ontsloten door de aanschaf van een ‘eski-mo’-skipas. Hierdoor wordt het ski-gebied uitgebreid tot ca. 300 km skipistes voor elk niveau. De gebieden zijn (nog) niet per ski op elkaar aangesloten maar gratis ski-bussen brengen u op gezette dagen veilig naar de afzonderlijke dorpen waar u van krakend verse sneeuw, in een nieuwe omgeving, aan een nieuwe dag vol ontdekkingen kunt beginnen.

In de zomer zijn er veel buitensporten te beoefenen en natuurlijk mag een hike- of wandeltocht in het wonderschone nationale park Vanoise niet ontbreken. Via Lac de Mont-Cenis, over de pas, of via de Fréjus-tunnel rijdt u binnen 15 autominuten Italië binnen waar zich op steenworp afstand Turijn bevindt. De plaatsen Modane en Susa  mogen in dit rijtje zeker niet ontbreken.

Projecten