NL t. +31 628 839 486 /
BE t. +32 497 852 571
info@pied-a-terre.info
aanmelden nieuwsbrief
Like ons op Facebook!

Skigebied op de flanken van Col de Madeleine

Le Grand Domaine

Hoogte van 1150 - 2250

Le Grand Domaine, gelegen in de Savoie- Mont Blanc, is een middelgroot skigebied. Het gebied strekt zich uit over de beroemde Col de Madeleine en de Madeleine-pas met aan de ene zijde het dorp St. Francois de Longchamp en aan de andere zijde Valmorel. Laat u verrassen door de uitzonderlijke omgeving met prachtige landschappen en een vergezicht op de Mont Blanc. De afwisseling van bergen met diepe dalen en open ruimtes geeft een intens gevoel van vrijheid.

Het uitgestrekte skigebied is zeer gevarieerd met pistes in alle kleuren: van steile afdalingen door de poedersneeuw tot vele makkelijke, blauwe en rode routes op de hellingen van de Cheval Noir. Voor toerskiërs zijn er goede mogelijkheden tot het maken van één- of meerdaagse tochten die u voornamelijk buiten de pistes brengen. De gebaande paden af zullen we maar zeggen.

Verder staat Le Grand Domaine bekend om de vele natuurlijke obstakels die perfect zijn voor freestyle snowboarders en voor langlaufers zijn de loipes in het mooie Montaimon gebied een absolute must. In de zomer bruist het gebied, vooral in het authentieke plaatsje Valmorel, van de –sportieve- activiteiten zoals wandelen, hiking, cycling en mountain-biking.

Dagtochtjes naar Albertville, Moûtiers en Bourg-St.-Maurice zijn zeker ook de moeite waard.

Projecten