NL t. +31 628 839 486 /
BE t. +32 497 852 571
info@pied-a-terre.info
aanmelden nieuwsbrief
Like ons op Facebook!

Skigebied

Espace Killy

1550 tot 3456 Hoogte

Espace Killy is de weinig gebruikte naam van het beroemde skigebied bij Tignes en Val d’Isère. Het gebied is bijzonder uitgestrekt en heeft een uitzonderlijk groot hoogteverschil van bijna 2000 meter!

Gevorderden zullen onder de indruk raken van de talrijke zwarte pistes en off-piste mogelijkheden. Beginners en liefhebbers van relaxte tochtjes komen op de lange en brede blauwe pistes aan hun trekken. Door de hoogte en aanwezigheid van 2 gletsjers is het gebied uitzonderlijk sneeuwzeker. Lang wachten bij de lift komt zelden voor. Het liftsysteem is modern en goed doordacht en er is zelfs een funiculaire die u in een keer, door de berg heen, een flink stuk naar de top helpt.

Espace Killy is één van de beste wintersportgebieden in Europa. Echter ook in de zomer bruist het gebied van de activiteiten op sportief en cultureel gebied. In Tignes is een golfcourse aanwezig, terwijl Les Arcs, Courchevel en Méribel ook bijzondere golf-mogelijkheden bieden en hier niet ver vandaan liggen. Uitstapjes naar Italië zijn snel gemaakt door over de bergpas Col d’Iseran en vervolgens door de fréjus-tunnel richting Turijn te rijden.

Projecten