NL t. +31 628 839 486 /
BE t. +32 497 852 571
info@pied-a-terre.info
aanmelden nieuwsbrief
Like ons op Facebook!

Skieën gezellig familiaal gebied

Massif des Aravis

1100 - 2600 Hoogte

Le Grand Massif is gelegen in de Haute Savoie op ca. 50 kilometer ten zuiden van Genève en erg goed met de auto bereikbaar. In dit bosrijke gebied vind u 265 kilometer aan pistes, vele off-piste mogelijkheden en een goed onderhouden snowpark. Dankzij de geografische ligging in de vooralpen met de Mont Blanc als buffer, is men hier jaarlijks verzekerd  van zéér goede sneeuwcondities. Doordat de meeste hellingen niet op het zuiden gericht zijn, kunt u vaak tot ver in april nog prima skiën!

Het skigebied wordt gevormd door het moderne en functionele skidorp Flaine en door de vier authentieke dorpen les Carroz, Morillon, Samoëns en Sixt-Fer-à-Cheval. Het skigebied kent een vriendelijke en gemoedelijke sfeer waar jaarlijks vele toeristen voor terugkomen.

Skiërs én boarders komen beiden prima aan hun trekken in het Grand Massif. De langste en meest uitdagende afdalingen vind u met name in de kom van Flaine, hier bevindt zich ook het snowpark en zijn de off-piste mogelijkheden erg toegankelijk. Aan de andere kant van het gebied slingeren de pistes door de bossen met hoogteverschillen tussen de 700 en 2200 meter. Deze kant leent zich prima voor het maken van mooie dagtochten met de hele familie. Laat u vanaf het hoogste punt in het gebied verrassen door de uitzonderlijke omgeving met prachtige landschappen en een vergezicht op de Mont Blanc.

Het Grand Massif is een kindvriendelijk gebied. Ieder dorp beschikt over een kinderweide en een aantal makkelijke groene en blauwe pistes voor het leren van de eerste bochten. Alle dorpen beschikken over een Jardin de Neige voor de allerkleinsten, een ESF en een international skischool voor het boeken van lessen.

Flaine is onder de Nederlanders het bekendst, maar Les Carroz en Samoëns zijn voor jonge families eigenlijk aantrekkelijker. In de zomer zijn er veel buitensporten te beoefenen en natuurlijk mag een hike- of wandeltocht in de overweldigende omgeving niet ontbreken. Via Cluses rijdt u binnen 45 autominuten naar Genève en ook het meer van Annecy is zeer goed bereikbaar.

Projecten

Op dit moment zijn er geen projecten beschikbaar in deze regio