NL t. +31 628 839 486 /
BE t. +32 497 852 571
info@pied-a-terre.info
aanmelden nieuwsbrief
Like ons op Facebook!

Mont Blanc Massif

Chamonix - Mont Blanc

Hoogte van 1135 - 3300

Het skigebied Chamonix-Mont Blanc ligt aan de voet van West Europa’s hoogste berg: de Mont Blanc. Dit uitgestrekte gebied ligt rondom het dal van Chamonix en Argentière, net voor de grens tussen Zwitserland en Frankrijk. In feite is Chamonix-Mont Blanc een verzameling van verschillende gebieden. Argentière, Chamonix, Les Houches en Les Praz zijn de dorpen waar het gebied bij hoort.

Vanuit Chamonix kunt u de gebieden van Le Brevent en de Flegere in. Cabineliften brengen u op een mooie vlakte onder de Aiguilles Rouges. In deze gebieden skiet of board u met een fantastisch uitzicht op de hoogste bergen van de Alpen. Alleen al vanwege dit uitzicht is het een onvergetelijke ervaring om hier een keer te skiën. Een andere lift die vanuit het centrum van Chamonix omhoog gaat, brengt u naar de top van de Aiguille du Midi. Van deze ruim 3800 meter hoge top komt u alleen naar beneden via een vergletsjerde off-piste afdaling. Een spectaculaire ervaring! Minder ervaren skiërs adviseren we deze moeilijke afdaling alleen te maken onder deskundige begeleiding van een berggids. In Chamonix, met haar ruige bergen, steile afdalingen en enorme gletsjers, kunnen zeer ervaren off-piste skiërs hun hart ophalen. Ook voor de minder extreme of gevorderde wintersporter heeft dit gebied veel te bieden.

Grands Montets
Het beroemdste gebied boven Chamonix (eigenlijk Argentière) is met recht de Grands Montets. Dit middelgrote en pittige gebied kent vooral rode en zwarte pistes en heeft zeer lange afdalingen op grote hoogte. Experts en geoefende skiërs kunnen zich hier volledig laten gaan.

Familiegebied
Hoog in het Chamonix dal, ligt het gebied La Balme. Met de glooiende lijnen, brede pistes en heel veel sneeuw (door het bijzondere microklimaat) is het een ideaal familieskigebied. En een uitstekende uitvalsbasis voor diegenen die het, soms lange wachten bij de Grand Montets zat zijn.

Projecten